ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) – ΝΕΕ 30-55 ετών

Ένα νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) “τρέχει” αυτές τις μέρες και αφορά την ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει από τις 01/01/2022 ως τις 16/10/2023 πρώην άνεργοι, ηλικίας 30-55 ετών. Μια από τις προϋποθέσεις δηλαδή για να μπορεί να κάνει κανείς αίτηση ενίσχυσης, είναι να ήταν άνεργος/άνεργη πριν την έναρξη της επιχείρησης.

Υποβολή αιτήσεων γίνεται ως την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 15:00 το μεσημέρι.

Μπορείτε να δείτε την Πρόσκληση της Δράσης εδώ.

Η ενίσχυση είναι 14.800 ευρώ και δίνεται σε 3 δόσεις. Αφορά την στήριξη των νέων επιχειρήσεων για 12 μήνες λειτουργίας.

Προσοχή: το ποσό δίνεται από την ΔΥΠΑ ως δώρο, δεν αφορά επενδύσεις, ούτε εξετάζονται τα έξοδα της επιχείρησης. Εφόσον η επιχείρηση συνεχίζει την λειτουργία της θα λάβει το ποσό αυτό των 14.800 ευρώ ως στήριξη, φυσικά χωρίς να το επιστρέψει πίσω.

Το πρόγραμμα δίνει προτεραιότητα σε επιχειρήσεις της “ψηφιακής οικονομίας”. Δηλαδή οι επιχειρήσεις που έχουν δραστηριότητα σε ΚΑΔ που η ΔΥΠΑ θεωρεί ότι ανήκουν στην “ψηφιακή οικονομία” έχουν υψηλότερη βαθμολογία από τις υπόλοιπες και κατά συνέπεια προτεραιότητα στην ένταξη. Την λίστα των ΚΑΔ αυτών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φυσικά δεν αποκλείονται όλες οι άλλες επιχειρήσεις, Εκτός από τους ΚΑΔ της “ψηφιακής οικονομίας”, οι οποίοι βαθμολογούνται υψηλότερα, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι ΚΑΔ (δραστηριότητες) που ενισχύονται από την Δράση.

Εδώ μπορείτε να δείτε τους μη επιλέξιμους ΚΑΔ.

Εάν έχετε ξεκινήσει επιχείρηση τα τελευταία δύο χρόνια, και πριν την έναρξη ήσασταν άνεργος/άνεργη, ή έχετε κάποιον δικό σας άνθρωπο που έχει ξεκινήσει, δείτε το γιατί το πρόγραμμα είναι πολύ καλό.
Αν και η ΔΥΠΑ έχει ακόμη αρκετά οργανωτικά θέματα (κυρίως στις καθυστερήσεις των πληρωμών, σε σχέση με το ΕΣΠΑ αργεί αρκετά) πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αρκετά μεγάλη πρόοδο και λειτουργεί πλέον πολύ πιο αποτελεσματικά.

Επικοινωνήστε μαζί μου για να εξετάσουμε μαζί τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που σας δίνονται για να λάβετε χρηματοδότηση, πριν κάνετε ενέργειες που μπορεί να σας κοστίσουν. Δεν ταιριάζουν όλα τα προγράμματα σε όλες τις επιχειρήσεις, ούτε οι Προσκλήσεις των προγραμμάτων βγαίνουν όποτε τις χρειαζόμαστε. Η ενημέρωση είναι πάντα δωρεάν και δεν σας δεσμεύει σε τίποτα!

Δείτε την διεύθυνσή μου στους χάρτες της Google.