Νέοι Αγρότες 2024

Ενημέρωση: Το πρόγραμμα βρίσκεται στην φάση της Προδημοσίευσης.

Το κείμενο της Προδημοσίευσης του προγράμματος των Νέων Αγροτών για το έτος 2024 έχει δημοσιοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2023 και βρίσκεται εδώ.

Ήδη το Υπουργείο έχει εκδώσει και ένα έγγραφο με “Διευκρινήσεις” τον Φεβρουάριο του 2024, το οποίο μπορείτε να το δείτε εδώ


Πριν υποβληθεί δηλαδή η αίτηση στο πρόγραμμα, θα έχει προηγηθεί η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ για το 2024. Δηλαδή, όσοι και όσες ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να σχεδιάσουν τα πάντα μαζί με τον σύμβουλό τους πριν την υποβολή της αίτησης ΟΣΔΕ.

Η προδημοσίευση έχει ορισμένες αλλαγές, με σημαντικότερη την μείωση του ποσού από 35 σε 30 χιλιάδες για τις επιχειρήσεις φυτικής παραγωγής και την αύξηση από 37,5 σε 40 χιλιάδες για τις επιχειρήσεις της ζωικής παραγωγής.

Παραμένει η υποχρέωση να δηλωθεί στην εφορία κύκλος εργασιών στο 50% ή στο 60% της τυπικής απόδοσης. Τα σεμινάρια κατάρτισης αυξάνονται από 150 σε 250 ώρες.

Επίσης, όσοι δηλώσουν βιολογική γεωργία για καλύτερη βαθμολογία θα πρέπει να έχουν κάνει σύμβαση με Φορέα Πιστοποίησης κατά την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ 2024.

Θα δούμε βέβαια και πόσα από αυτά θα παραμείνουν και στην τελική Πρόσκληση του προγράμματος, καθώς και τι άλλο θα αλλάξει που δεν περιλαμβάνεται στην προδημοσίευση.

Για τον σχεδιασμό του προγράμματος

Εάν σας ενδιαφέρει το Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, μην κάνετε πράξεις που μπορεί να σας βγάλουν εκτός προγράμματος όπως: γονικές παροχές & μισθωτήρια αγροτεμαχίων, δηλώσεις ΟΣΔΕ, άδειες λαϊκών αγορών, έναρξη αγροτικού επαγγέλματος κτλ πριν τις συζητήσετε με τον σύμβουλό σας.

Μπορεί το πρόγραμμα των νέων αγροτών να φαίνεται απλό, όμως οι ημερομηνίες των ενεργειών αυτών έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να έχει γίνει πολύ πριν την υποβολή της αίτησης γιατί τα λάθη σε αυτό το Πρόγραμμα δεν αντιστρέφονται αργότερα.

Επειδή κάθε περίπτωση υποψήφιου – υποψήφιας είναι μοναδική, επικοινωνήστε μαζί μου πριν κάνετε ενέργειες σαν τις παραπάνω, οι οποίες μπορεί να σας κοστίσουν σημαντικά. Η ενημέρωση είναι δωρεάν και δεν σας δεσμεύει σε τίποτα!

Επικοινωνήστε μαζί μου για να εξετάσουμε μαζί τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που σας δίνονται για να λάβετε χρηματοδότηση, πριν κάνετε ενέργειες που μπορεί να σας κοστίσουν. Δεν ταιριάζουν όλα τα προγράμματα σε όλες τις επιχειρήσεις, ούτε οι Προσκλήσεις των προγραμμάτων βγαίνουν όποτε τις χρειαζόμαστε. Η ενημέρωση είναι πάντα δωρεάν και δεν σας δεσμεύει σε τίποτα!

Δείτε την διεύθυνσή μου στους χάρτες της Google.