Ξεκινά σύντομα η υποβολή αιτήσεων για την Δράση “Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων”.

Ανακοινώθηκε η προδημοσίευση της Δράσης «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» η οποία ήταν προγραμματισμένη για το 3ο τρίμηνο του 2023, αν και κοντεύει να περάσει και ο Οκτώβριος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης είναι 160 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόγραμμα θα “τρέξει” σε όλη τη χώρα και η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2023.

Το ποσοστό ενίσχυσης θα φτάνει το 50%, ενώ ο Επιχορηγούμενος Προϋπολογισμός θα είναι από 80.000 € έως 400.000 €.

Το πρόγραμμα αυτό είναι μια σημαντική ευκαιρία για τα Μη Κύρια τουριστικά καταλύματα, δηλαδή για Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και Διαμερίσματα, καθώς και για Τουριστικές Επιπλωμένες Κατοικίες.
Το άνω όριο του προϋπολογισμού στις 400 χιλιάδες ευρώ επαρκεί για τέτοιες μονάδες, ενώ είναι πολύ μικρό για ξενοδοχείο, εκτός κι αν υπάρχει ήδη το κτίριο.

Και ενώ για τα ξενοδοχεία και τα camping υπάρχει κάθε χρόνο πρόσκληση από τον Αναπτυξιακό Νόμο, για τα Μη Κύρια Καταλύματα αυτή ίσως θα είναι και η μοναδική πρόσκληση από το ΕΣΠΑ για όλη την επταετία 2021 – 2027. Το προηγούμενο – σχεδόν – ίδιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για ίδρυση νέων τουριστικών καταλυμάτων “έτρεξε” το 2017, πριν έξι χρόνια.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ: https://www.danavaras.gr/νέες-τουριστικές-επιχειρήσεις-2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.