ΟΑΕΔ: Ενίσχυση σε άνεργους νέους 18 – 29 ετών για να ξεκινήσουν νέα επιχείρηση.

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τον Β ́ κύκλο του προγράμματος
επιχειρηματικότητας νέων, με επιχορήγηση 14.800 € για τους πρώτους 12 μήνες λειτουργίας.

Στόχος της δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.500 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Θετικό είναι ότι οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους και να περιμένουν να λάβουν την έγκριση από την ΔΥΠΑ. Μετά, έχοντας εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση, πρέπει να προχωρήσουν σε έναρξη δραστηριότητας στην εφορία μέσα σε 2 μήνες.

Πολύ σημαντική αλλαγή είναι ακόμη ότι η ενίσχυση καταβάλλεται σε τρεις σταθερές δόσεις, άσχετα από τα πραγματικά έξοδα που έχει κάνει η νέα επιχείρηση. Μέχρι πρόσφατα, για να λάβει κανείς την κάθε δόση, θα έπρεπε να αποδείξει ότι έχει κάνει και αντίστοιχες δαπάνες, αλλιώς η ενίσχυση ήταν μικρότερη.
Δηλαδή, για να λάβει η επιχείρηση το σύνολο της ενίσχυσης των 14.500 € θα έπρεπε να έχει κάνει και πραγματικά έξοδα ύψους τουλάχιστον 14.500 €.
Τώρα η καταβολή των τριών δόσεων γίνεται σε καθορισμένους χρόνους και είναι ανεξάρτητη από το ύψος των εξόδων της επιχείρησης κατά τους 12 μήνες υλοποίησης του προγράμματος.

Θετικό είναι ακόμη ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ θα υλοποιηθεί μέσα από το ΠΣΚΕ, δηλαδή το πληροφοριακό σύστημα μέσα στο οποίο “τρέχει” όλο το ΕΣΠΑ.
Αυτό κάνει την όλη διαδικασία πιο εύκολη και σίγουρη, μειώνοντας τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που – παραδοσιακά – έχει η ΔΥΠΑ στην υλοποίηση των προγραμμάτων της, στην πληροφόρηση των υποψήφιων και των δικαιούχων, και ιδίως στις πληρωμές.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023.

Η επιχορήγηση συνολικά φτάνει στις 14.800 € και θα δοθεί σε τρεις δόσεις:
– 1η δόση 4.000 €, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ,
– 2η δόση 5.400 €, μετά το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας, και
– 3η δόση 5.400 €, μετά το δεύτερο πρώτο εξάμηνο λειτουργίας.

Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ ηλικίας 18-29
ετών.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης
και Επενδύσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μου για να εξετάσουμε μαζί τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που σας δίνονται για να λάβετε χρηματοδότηση, πριν κάνετε ενέργειες που μπορεί να σας κοστίσουν. Δεν ταιριάζουν όλα τα προγράμματα σε όλες τις επιχειρήσεις, ούτε οι Προσκλήσεις των προγραμμάτων βγαίνουν όποτε τις χρειαζόμαστε. Η ενημέρωση είναι πάντα δωρεάν και δεν σας δεσμεύει σε τίποτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.